
Gminna Biblioteka Publiczna w Bielanach zorganizowała warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były dania obiadowe oraz surówki.
Gminna Biblioteka Publiczna w Bielanach zorganizowała warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były dania obiadowe oraz surówki.
Spotkanie odbyło się w Świetlicy Wiejskiej w Kowiesach. Pani Bożena Cieślak jak zwykle z godnym pozazdroszczenia zapałem, kreatywnością poprowadziła zajęcia. Temat cieszył się dużym zainteresowaniem, przyszło ponad 40 osób, które z zaangażowaniem uczestniczyły w warsztatach.
Spotkanie rozpoczął wójt gminy Bielany od przywitania uczestników, po czym zabrał się do trybowania udka - takie zadanie otrzymał tym razem. Przygotowywane były różnorodne dania, każdy w menu mógł znaleźć coś dla siebie: rosół litewski, schabowe torciki, tatar, karkówka grillowa, kurczak gosposi, kasztany oraz gulasz z wątróbek. Dla zwolenników kuchni bezmięsnej przedstawiony został wachlarz surówek: Colesław, z czerwonej kapusty, codziennaczysałatka grillowa.
Nie trzeba było pytać czy dania smakowały, sądząc po tempie znikania potraw ze stołu oraz minach gości - to było oczywiste...
INFO/FOT. GBP W BIELANACH
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie