Reklama

W ?Rolniku? wzięli na warsztat ślimaki...

19/05/2016 21:18

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim tym razem stanęli przed niezwykłym kulinarnym wyzwaniem...

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim tym razem stanęli przed niezwykłym kulinarnym wyzwaniem...

Gotowanie i sporządzanie potraw to nie tylko uczta dla podniebienia, ale również dla zmysłów. To nie tylko tradycyjne potrawy, ale też te bardziej ekskluzywne. Takie też przygotowywaliśmy i serwowaliśmy pod okiem hodowcy ślimaków, pana Jerzego Iwańskiego. Ślimaki przyrządzane były na dwa sposoby: po burgundzku i prowansalsku.

Pan Jerzy, z wielką pasją wprowadził młodzież w świat hodowli i przyrządzania ślimaków ? od królewskich stołów po współczesne paryskie restauracje. Zarówno cały proces przygotowywania, jak również degustacja były wspaniałym doświadczeniem dla naszych uczniów, kształcących się w technikum żywienia i usług gastronomicznych. Pomysłodawcą tych interesujących warsztatów była pani Aneta Wyszomierska.

AGNIESZKA BORYSIAK

URSZULA JAROSZ

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo




Reklama
Wróć do