
Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim tym razem stanęli przed niezwykłym kulinarnym wyzwaniem...
Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim tym razem stanęli przed niezwykłym kulinarnym wyzwaniem...
Gotowanie i sporządzanie potraw to nie tylko uczta dla podniebienia, ale również dla zmysłów. To nie tylko tradycyjne potrawy, ale też te bardziej ekskluzywne. Takie też przygotowywaliśmy i serwowaliśmy pod okiem hodowcy ślimaków, pana Jerzego Iwańskiego. Ślimaki przyrządzane były na dwa sposoby: po burgundzku i prowansalsku.
Pan Jerzy, z wielką pasją wprowadził młodzież w świat hodowli i przyrządzania ślimaków ? od królewskich stołów po współczesne paryskie restauracje. Zarówno cały proces przygotowywania, jak również degustacja były wspaniałym doświadczeniem dla naszych uczniów, kształcących się w technikum żywienia i usług gastronomicznych. Pomysłodawcą tych interesujących warsztatów była pani Aneta Wyszomierska.
AGNIESZKA BORYSIAK
URSZULA JAROSZ
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie