
Od 1 listopada stanowisko prezesa mięsnego koncernu Sokołów S.A. obejmie Przemysław Gostkiewicz.
- W związku z przejściem Bogusława Miszczuka na emeryturę międzynarodowa agencja rekrutacyjna przeprowadziła konkurs na stanowisko prezesa firmy Sokołów. W jego wyniku, decyzją zarządu Grupy Danish Crown, do której firma Sokołów należy, nowym prezesem zarządu Sokołów S.A. został mianowany Przemysław Gostkiewicz – czytamy w komunikacie prasowym.
Przemysław Gostkiewicz swoją karierę zawodową rozpoczynał w firmie P&G. Później pracował na stanowiskach wysokiego szczebla w globalnych korporacjach, takich jak Danone i SC Johnson. W 2022 r. został wybrany na stanowisko CEO w firmie Bakoma. - Jego bogate doświadczenie zawodowe obejmuje zarówno rynki krajowe, jak i międzynarodowe, co czyni go doświadczonym liderem w świecie handlu, podkreślono.
Bogusław Miszczuk w przeszedł w sokołowskim zakładzie wszystkie szczeble kariery zawodowej - zwieńczone stanowiskiem dyrektora Oddziału Sokołowskie Zakłady Mięsne. Od 2001 r. pełni funkcję prezesa zarządu Sokołów S.A. 31 października przejdzie na emeryturę.
Mający swój główny zakład w Sokołowie Podlaskim koncert Sokołów S.A. należy do największych producentów mięsa w Europie i jest liderem branży w Polsce. W skład holdingu wchodzi 8 zakładów produkcyjnych, które znajdują się w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie oraz Osiu. Firma zatrudnia blisko 9 500 osób.
OPR. BGG/INFORMACJE I FOT. SOKOŁÓW S.A.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Wolała bym na budowie naginać niż być preziem obozu zagłady.
Powodzenia Panie Prezesie! Konieczna prośba o przyjrzenie się pracy działu IT, ponieważ musimy długo czekać na zamawiany sprzęt oraz usługi...
To nikt z rodziny nie zostal namaszczony
No może płace będą normalne a nie wyzysk pracowników na najniższym szczeblu . Nie zapominajmy ze bez niskiego szczebla nie wejdziemy wyżej .
Co roku była w październiku podwyżka a w tym roku obecny jeszcze Prezes umywa ręce i tak zostanie zapamiętany. Nachapał się a ludzie i tak będą robić...Wstyd i żenada panie prezesie. Odprawa będzie duża a dla ludzi zabraknie na podwyżki.
Może skończy się mobing w niektórych działach.
Panie Prezesie może na koniec Pana kadencji zakończy Pan mobing trwający od kilku lat na IV piętrze będziemy bardzo wdzięczni
Powodzenia na nowym stanowisku .Proszę zlikwidować mobbing w zakładach mięsnych .Stworzyć miejsca pracy dla Polaków a nie Ukraińców czy innej narodowości
Stworzyć miejsca pracy dla Polaków a nie Ukraińców czy innej narodowości
https://youtu.be/Xo1ravQK6-s sprzedali wszystko pozostał nam Bałtyk i góry !
Nic dziwnego, że zatrudniają ukraińców i inne narodowości jak sokołowianie jedyne do czego się nadają to obozy pracy i komory gazowe.
Moze nowy pan dyrektor zmieni brygade gotujaca posilki bo to wstyd zeby w takim zakladzie ludzie musieli jesc takie paskudztwa.Te posilki powinni oddawac do schroniska dla psow i tez nie wiem czy by to jadly?
Jak słoninki na zbyciu dużo to łatwiej zagęścić lichą zupkę. Do tego kanapeczka z kolejną tłuściutką wędlinką i posiłek z wymaganą kalorycznością gotowy. Cholesterol po tym książkowy
Moze Degustator niech wpadnie na kuchnie i coś ugotuje ..sam bym chętnie spróbował Degustator więc mężczyzna byc może.. choć pod takim pseudonimem to trudno określić bo jeśli tak nie dobre to po co jeść to jest posiłek regeneracyjny ..grosze płacisz więc jeśli masz jaja poddaj się ocenie i ugotuj dla 1500 osób tak żeby każdej smakowo ...a jak chcesz degustować to polecam inne lokale i potrawy niż na zakładowej kuchni posiłek regeneracyjny ..pomysl to nie restauracja...z karty nie wybierasz ..
Fan narzeka na wędlinkę ale to wasza zakladowa ..o co chodzi jesz co robisz ...pracowałem na kuchni przez chwilę idź i zobacz ile wytrzymasz ...
Nie tylko na 4 piętrze jest mobbing. Na zakładzie jest nie lepiej. Myślę że nikt nic z tym nie zrobi. Do tego doprowadzają szefowie i dają przyzwolenie innym. Nic nie da rozwieszenie ulotek na wydziałach o przyjaźni.
Na tym IV piętrze nie tylko jest mobing,ale czy ktoś z Zarządu . /Prezes/ przyjrzał się kosztom tam prawie każdy ma samochód służbowy i nie byle jaki wręcz limuzyny/Toyota/ Dyrektorzy na to to nie reagują a Prezes po którego podlega ten dział udaje , że tego nie widzi. A produkty tego Zakładu są coraz droższe. Może nowy Prezez zakończy ten Wersal.Po prostu ręce opadają. Tak dalej a niedługo może grozić wam upadek.
Nareszcie ktoś napisał prawdę o IV piętrze tam naprawdę jest Wersal i nie spotykany mobing który trwa już od bardzo bardzo dawna, wiem o tym bo tam pracuję. Może nowy Prezes to zakończy choć wątpię Nie chciałbabym ,żeby to nie skończyło się bardzo zle , ale niektórzy pracownicy już dłużej nie mogą wytrzymać tej atmosfery która tam panuje.
Dzień dobry. To dlaczego nie walczycie? Was mobbinguja a na mnie spreparował i dokumenty mobbingowe i zwolnili z pracy. Ale ja walczę
Niezgodne z kodeksem pracy większe stawki godzinowe dla nowych pracowników. Tłumaczenie Dyrekcji w tej kwestii jest takie że musimy dać większe stawki nowym pracownikom bo nie będą chcieli pracować za stawki które mają starzy pracownicy. Sprawa zgłoszona do Państwowej Inspekcji Pracy.
Najlepsza szynka i nazdrowsza jest w Hiszpanii, to tzw rasa iberyjska świń, które sa karmione żołędziami i musza przebywać wyłacznie na świeżym powietrzy. Ostatnio mialam okazje skosztowac, bedac na wyjezdzie w Andaluzji , w okolicy miasteczka Ronda. Podczas degustacji mozna bylo probowac szynki i wina oraz różnych serów, podroz byla z biurem www.carter.eu
Dla mnie to ta firma Sokołów to firma wyzyskująca pracowników Niektórzy ludzie pracują po 20-25 a nawet i więcej lat.Dyrektorzy,majstrowie to może i zarabiają pieniądze ale na te ich pobory musi ktoś zarobić,muszą ci szaracy zwykli pracownicy.Nas ludzi wyzyskują jak jak tyko mogą,zero poszanowania dla pracowników a szczególnie w oddziale farm food.W tym oddziale to takiej szajki nigdy nie było jak teraz .Dyrektor,zastępca dyrektora,szef produkcji to jedna wielka szajka .Straszni koledzy którzy nie szanują swoich pracowników i dążą do tego by rozwijać umiejętności swoim pracownikom tylko jak ludzie się zwalniają to oni nie próbują ich nawet zatrzymać w ten sposób by dać pracownikowi większe pieniążki by go zatrzymać bo to są pracownicy doświadczeni a nie zatrudniać jakiś Kolumbijczykiem,Kubańczyków oraz nepalczykow którzy nie potrafią nic.Dlaczego prezes tym problemem się nie zajmie.Moze nawet prezes nie wie że coś takiego się dzieje w zakładach bo dyrektorowie wszystko zamiatają pod dywan.