
2 lipca w Mszczonowie zorganizowano galę podsumowującą wojewódzki etapu konkursu AgroLiga 2021. Wicemistrzostwo województwa mazowieckiego w kategorii przedsiębiorstwa zdobyła firma Młyn Zbożowy „Bracia Górscy” z Repek.
2 lipca w Mszczonowie zorganizowano galę podsumowującą wojewódzki etapu konkursu AgroLiga 2021. Wicemistrzostwo województwa mazowieckiego w kategorii Firma zdobyła firma Młyn Zbożowy „Bracia Górscy” z Repek.
Konkurs AgroLiga organizowany jest corocznie od 29 lat i pozwala na prezentację dorobku rolnictwa i firm funkcjonujących w jego obszarze z terenu poszczególnych województw. Organizatorem etapów wojewódzkich są Wojewódzkie Ośrodki Doradztwa Rolniczego. Jest to prestiżowe przedsięwzięcie, które ma duże znaczenie w upowszechnianiu przedsiębiorczości i nowoczesnych technologii produkcyjnych w rolnictwie. Jak podkreśla organizator konkursu, jego uczestnicy to awangarda pomysłowości i kreatywności w poszukiwaniu nowych, konkurencyjnych rozwiązań.
Galę podsumowującą tegoroczną edycję konkursu rozpoczął dyrektor MODR Warszawa Sławomir Piotrowski, który w krótkim wystąpieniu wyraził ogromny podziw dla wszystkich nominowanych. W kategorii Firma wicemistrzami AgroIigi 2021 województwa mazowieckiego została firma Młyn Zbożowy Bracia Górscy z Repek
Wśród gości zaproszonych na uroczystość podsumowującą konkurs byli między innymi starosta Elżbieta Sadowska oraz wójt Gminy Repki Apolonia Stasiuk. Zarząd powiatu z tej szczególnej okazji w ramach podziękowania za tak ważne osiągnięcie ufundował dla laureata symboliczną nagrodę rzeczową, wręczoną przez starostę podczas gali podsumowującej. Swoją nagrodę dla laureata przygotowała też gmina Repki, a wręczyła ją wójt Apolonia Stasiuk.
- Pragniemy serdecznie podziękować firmie Młyn „Bracia Górscy” za promocję Powiatu Sokołowskiego na arenie wojewódzkiej. Składamy również podziękowanie za wiele lat ciężkiej, wytrwałej i rzetelnej pracy na rzecz swojego przedsiębiorstwa, za tworzone z pasją produkty i za stworzenie marki, z której wszyscy możemy być dumni i która na stałe zagościła w sercach konsumentów. Życzymy firmie, aby to osiągnięcie było dalszą motywacją i motorem napędowym do podejmowania kolejnych wyzwań, które zaowocują dalszym rozwojem przedsiębiorstwa oraz pozwolą zrealizować założone cele i osiągać kolejne sukcesy – podkreśliła starosta Elżbieta Sadowska.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Mąka bardzo dobra. Zawsze jak robię ciasto drożdżowe to kupuję ich mąkę, bo nie ma niemiłych niespodzianek i zawsze ciasto wychodzi super. a jagodzianki z jagódkami z lasu - palce lizać!!
Czy Darek miał w tym udział , czy tylko przyjemność dla siebie.
Ciasto z przepisu Darka dłużej rośnie...?
Mąka - mąką - ale i Gocha-gospocha MUSI być dobra. Skosztował BYMMMM !!!.???
Sekret dobrej kuchni to po pierwsze dobrej jakości produkty, a po drugie prostota. Moje jagodzianki to ciasto wg receptury babci, bez ulepszaczy, wydziwiania (mąka, mleko, drożdże, jajka, cukier i odrobina rozpuszczonego masła). Ciasto rośnie godzinę i później je przeczyniam i na kolejne pół godziny odstawiam. Wtedy jest pulchniutkie i nie ma tych pustych dziur.
Gocha nie pier..iel, nie odwracaj kota ogonem , o pulchności to może coś powiedzieć Darek
Ciekawe - jak władza spostrzega swoją sprawczość. Dziękują właścicielom firmy nie za to, że płacą horrendalne podatki, ale za to, że w ogóle pracują. Pani starosta uważa, że celem istnienia przedsiębiorstwa jest promocja "Powiatu Sokołowskiego na arenie wojewódzkiej". To jednak ekonomia polityczna socjalizmu!
A TY tylko myślisz o sobie i jak by TU ominąć ,, podatek ,, A jak się towar sprzedaje ( i to dobry ) to reklama sama z siebie będzie. A dwie rzeczy na świecie są pewne -- TO śmierć i podatki.
Doskonała firma, doskonała mąka. Brawo!