
Aleksandra i Mariusz Siwińscy z Ceranowa znaleźli się wśród laureatów XII edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Uznanie zyskało produkowane przez nich wino „Cyraneczka”.
Aleksandra i Mariusz Siwińscy z Ceranowa znaleźli się wśród laureatów XII edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Uznanie zyskało produkowane przez nich wino „Cyraneczka”.
Za nami kolejna już XII edycja konkursu o Laur Marszałka. W tym roku do konkursu Laur Marszałka zgłoszono aż 150 produktów żywnościowych. Chleb ziołowy, pasztet z dziczyzny, szczupak faszerowany z Połoni czy porzeczkówka Magdy – to tylko część z tych, które znalazły się w gronie najlepszych. W tym roku szczególne uznanie kapituły zdobyły aż 24 smakołyki, a 8 z nich zostało wyróżnionych. 10 maja wręczono nagrody.
– Smaczne, zdrowe produkty, często oparte na starych, rodzinnych recepturach – to wszystko można znaleźć wśród przysmaków nagradzanych Laurem Marszałka. Ten konkurs pokazuje, jak bogatą tradycję kulinarną ma Mazowsze. Co roku mazowieccy producenci zaskakują mnie nie tylko wysoką jakością zgłaszanych produktów, ale także wytrwałością w poszukiwaniu tradycyjnych receptur. Sama nagroda to nie tylko wyróżnienie dla producenta, ale też pewnego rodzaju gwarancja dla konsumenta, że nagrodzony produkt jest wysokiej jakości – podkreślił podczas uroczystości marszałek Adam Struzik.
Wśród nagrodzonych specjałów znalazło się wino z czarnej porzeczki „Cyraneczka”, którego producentami są Aleksandra i Mariusz Siwińscy z Ceranowa.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Brawo!???? A gdzie można zakupić ten trunek?
W ,, Biedronce,,w Sokołowie tej przy Sądzie -- ilość ograniczona --
Degustatorem musiał być Strużik, bo po jego twarzy widać że za kołnierz nie wylewa.
A co nie widać, że Struzik ma nos jak pędzel po czerwonej farbie -- i od czego to noooo --