
Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Sikorach miały okazję wziąć udział w inspirujących warsztatach.
We wtorek, 14 października, członkinie KGW w Sikorach wzięły udział w warsztatach kulinarnych o nazwie „Z lasu i z pola w tradycji kulinarnej”, zorganizowanych w Starych Lipkach.
Spotkanie zorganizowano we współpracy Stowarzyszenia LGD „Bądźmy Razem” i Samorządu Województwa Mazowieckiego w ramach projektu Mazowieckie Dobre Praktyki Tradycji Kulinarnych.
Pod okiem szefa kuchni Sebastiana Gołębiewskiego powstały prawdziwe kulinarne arcydzieła – m.in. kopytka dyniowe, pierogi z dynią, gulasz z dzika ze śliwką czy zupa z dyni.
- To była doskonała okazja do poznania smaków naszego regionu i wymiany doświadczeń kulinarnych. Dziękujemy organizatorom za wspaniałą atmosferę i inspirujące spotkanie – podkreślają uczestniczki.
INFORMACJA/ZDJĘCIA: KGW SIKORY
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie